EnglishSerbian
ПочетнаНовости из библиотекеДогађајиОдржан округли сто у организацији Удружења дистрофичара Бања Луке

Одржан округли сто у организацији Удружења дистрофичара Бања Луке

У организацији Удружење дистрофичара регије Бања Лука и Савеза обољелих од дистрофије и сродних болести, у петак, 22.  септембра 2017. године, одржан је округли сто на тему „Стандардизација сервиса подршке за лица са инвалидитетом у локланој заједници“.

Овај догађај подржала је административна служба Града Бања Лука и као такав, наставак је активности којима је основни циљ да допринесу јачању капацитета постојећих и успостављање нових локалних сервиса подршке за лица са инвалидитетом у области социјалне заштите, образовања и запошљавања, омогућавајући повећање видљивости и доступности сервиса, као и побољшање положаја лица са инвалидитетом.

На округлом столу учешће су узели и представници ЈУ Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске. Директор Библиотеке Желимир Радиновић изразио је наду да ће се постојеће услуге за особе са инвалидитетом још додатно унаприједити како би инклузија била у потпуности спроведена, односно живот особа којима је потребна туђа помоћ видно олакшан.

Пратите нас на: