EnglishSerbian
ПочетнаНекатегоризованоСпецијална библиотека на 62. Међународном београдском сајму књига

Специјална библиотека на 62. Међународном београдском сајму књига

62. sajam knjiga

Најзначајнија и најпрестижнија књижевна манифестација у југоисточној Европи, 62. Међународни београдски сајам књига, отворила је своја врата за излагаче и посјетиоце 22.октобра 2017. године. У периоду од седам дана, до 29. октобра више од 450 домаћих и страних излагача представиће свој рад и књиге, те на тај начин потврдити величину овог празника књиге.

Један од учесника Сајма биће и наша установа – Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица Републике Српске која ће се овај пут представити са два програма – промоцијом нове звучне књиге и едицијом Један писац – једна књига.

Захваљујући сарадњи са Представништвом Републике Српске у Србији, Библиотека ће представити ново аудио издање, роман првенац Мирослава Јанковића „Писмо Матилди К.“. О самој књизи која је снимљена у  тонском студију наше установе поред аутора, причаће директор Библиотеке Желимир Радиновић, те новиинар и књижевник Ратко Дмитровић.

Промоција ће се одржати у петак, 27. октобра у 14 часова на штанду Представништва Републике Српске, хала 2, ниво А.

У малој конференцијској сали на галерији у хали 4, Библиотека Савеза слепих „Др Милан Будимир“  исти дан од 15 до 17 часова одржаће конференцију на тему „100 година брајевог писма у Србији“. У оквиру конференције наша Библиотека ће промовисати нови наслов из едиције Један писац – једна књига. Ријеч је о свјежим афоризмима и пјесама Миладина Берића  „Мусака са укусом афричке шљиве – Избор сатире која (не) сатире 2“. Подсјетимо, прва „Мусака“ је угледала свјетло дана 2013. године, те је наишла на одобравање како како корисника тако и публике. Осим Миладина Берића, свој књижевни рад ће почев од 16 часова представити и пјесникиња Борка Тадић.

 

 

Пратите нас на: