EnglishSerbian
ПочетнаНовости из библиотекеДогађајиВидовдан уз музику и стихове

Видовдан уз музику и стихове

20170627_204054

Вече уочи Видовдана на платоу иза Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске одржан је традиционални културно-забавни програм, поклон Специјалне библиотеке  поводом крсне славе Градске организације слијепих Бањалука.

Госте из Републике Српске и Србије забављао је ансамбл Здравка Ћосића. Књижевник Миладин Берић, увијек радо виђен гост у Библиотеци, својим афоризмима и пјесмама кроз два блока наступа усијао је атмосферу и побрао овације публике.

Програм је водио Небојша Куштриновић, легендарни бањалучки метеоролог. Он је подсјетио на значај Видовдана и обичаје везане за овај празник. Међу Словенима се вјеровало да је Вид свевидеће божанство, па се Видовдан сматра празником који „отвара очи“.

Ансамбл под диригентском палицом Здравла Ћосића изводио је староградске и изворне пјесме, а у два наврата на сцени им се придружила Борка Тадић као солиста.

Лијепо вече, које није омела ни краткотрајна киша која је мало помјерила почетак програма, окупила је бројне љубитеље добре музике, књижевности и дружења, који су до ситних сати уживали у пријатној атмосфери.

?

?

?

?

Пратите нас на: